Aktuellt >> Kyrkbacksbladet November 2023 - 2023-11-20
 

November 2023

Hej!
Hej nu kommer vi med lite information igen och vi börjar med det trevliga😊
• Årets Julbord serveras den 9/12 kl 14-16. Vuxna och barn från 13 år betalar 50kr medan yngre barn äter gratis.

Ni kan anmäla er på den medföljande anmälningsblanketten. OBS: Anmäl senast den 3/12 då vi behöver planera mängden mat i förhållande till hur många som kommer😊

Vi hoppas att så många som möjligt kommer och att vi får en trevlig stund tillsammans😊

• Vi har alla sett hur priserna har ökat på många områden det senaste året.

Vi har fått besked om prishöjningar på el, vatten, sophantering, räntor och fjärrvärme. Den senare, fjärrvärmen kommer att öka 15% vilket är väldigt mycket då vi redan idag betalar dyrt.

Vi måste därför öka avgiften med 4% för alla bostadsrätter och 5% på hyreslägenheterna fr o m 20240101.

Samtidigt sker det även en höjning av hyrorna för garage, p-plats med och utan el med 4 %. Som exempel blir en lägenhet vars avgift idag är 5000 att kosta 5200kr/månad.

Om man känner att det kommer att bli svårt att få pengarna att räcka till, rekommenderar vi att man söker bostadstillägg om man är pensionär och bostadsbidrag för andra. Vi i styrelsen ställer gärna upp och hjälper er att ansöka om ni känner er osäkra på hur man går till väga.

• Vi har, som vi hoppas att ni vet, en släpvagn som vi alla kan låna om vi behöver. Detta har varit gratis men från och med idag 20/11 kommer vi att ta ut 100kr/dygn. Som ni vet måste även släpvagnar besiktas, däck förnyas osv.
Fakturering av detta kommer att läggas på nästkommande utskicka av månadsavgifter och hyror via Allabrf.

• Vi har avtalat om en okulärbesiktning av balkongerna genom ett certifierat företag RK Teknik AB som kommer att kika och mäta ev. fukt osv. Det kommer att ske den 27-28/11. Se mer information som bifogas. Glöm inte att lämna in om du/ni inte är hemma, har husdjur och om det får användas huvudnyckel om du/ni inte är hemma.

• Vi försöker på olika sätt dra ned på kostnaderna och vi har tackat ja till Karlsson Södervalls Fastighetsservice AB offert. De kommer fr.o.m 240101 att sköta skötseln av vår utemiljö. Det gäller ex snöröjning, sandning, gräsklippning. De kommer att snöröja med en större maskin när det har snöat mer än 5cm från och med nu.

• Vi har även haft glädjen att tacka ja till Louise Götessons offert gällande städning. Hon kommer från 240101 att städa trapphus, tvättstugor, bastu, gym och källare m.m

• Alla som har en egen ingång, alltså inte trapphus, får fr.o.m nu skyffla undan snön utanför sin egen port själva.

Fastighetsskötaren kommer att se till att alla portar/ingångar har en snöskyffel och en sopborste. Entreprenören som vi har anlitat kommer endast att snöröja vid trapphusportarna, källartrapporna samt trapporna upp till garagen mot skogen.

• Det kommer att göras en besiktning av skyddsrummen som ligger vid port 24B samt 40B under våren.

• Till sist, en liten påminnelse om att hålla rent i tvättstugorna. Vi är alla skyldiga att se till att när vår tvättid tar slut ska tvätten vara klar och tvättstugan städad.

Behöver du hjälp med att Installera och underhålla
• Datorer, läsplattor, tv-apparater och smarta telefoner
• Skrivare och skannrar
• Mediaspelare och Apple-tv
• Bredband och nätverk samt kablar i anslutning till dem.

Andra saker som du kan få hjälp med
• Felsöka och kanalsöka samt uppdatera, installera och avinstallera operativsystem och datorprogram, till exempel Windows och antivirusprogram
• Ge enklare rådgivning och handledning i samband med reparation och installation av data- och it-utrustning.

Företaget Jerry Olsson Webdesign utför dessa arbeten, har du frågor kontakta honom på telefon 070-308 05 63, kan fås som rutavdrag för privatpersoner i hemmet.

Slutligen – Varmt Välkomna till
Julbordet den 9 december! Vi hoppas
verkligen att så många som möjligt
kommer😊

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
Tillbaka